Dramska igraonica za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole

Dramska igraonica je namijenjena svim onim malim osnovnoškolcima koji vole svaku stvar okrenuti naglavačke, pa je pogledati postrance, poigrati se njome, razmisliti, promisliti, istražiti, pritom se igrati i maštati te svijetu tome kroz glumu šapnuti. Igraonica je namijenjena učenicima nižih razreda osnovne škole te će se održavati jednom tjedno u trajanju od sat vremena pod dramsko-pedagoškim vodstvom Danijele Šolčić.

Kroz našu igraonicu želimo djecu upoznati s dramskom umjetnošću na zabavan način u opuštenoj i poticajnoj atmosferi, a ne ih primarno usmjeravati u profesionalno bavljenje glumom. Zajedno ćemo proći različite dramske vježbe (imaginacije, govornog i tjelesnog izražavanja, kontrole pokreta, koncentracije, pamćenja, suradnje…), improvizirat ćemo vođeno i samostalno, igrati razne dramske igre te kreirati predstavu koju ćemo prezentirati roditeljima na završnom satu.
Na dramskim satovima dječja se igra nastavlja, njihova mašta se potiče te oni pritom neopterećeno izgrađuju svoje stavove, kreativno se razvijaju, uče kako raditi u grupi i u paru, kako slušati i uvažavati druge, kako se izraziti, stječu samopouzdanje i svladavaju tremu.

Našoj voditeljici, Danijeli Šolčić, dramska umjetnost je odmalena sastavni dio života koji je iznimno raduje – prvo kao djevojčici koja je postala i ostala očarana kazalištem u dramskom studiju Zvjezdane Ladike koji je pohađala 10 godina, a danas kao voditeljici koja tu očaranost i radost prenosi na nove generacije. Diplomirala je hrvatski jezik i književnost te filozofiju na profesorskom smjeru Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Dodatno se usavršavala hospitirajući u dramskom studiju Jadranke Korde Krušlin te na brojnim radionicama dramske pedagogije, kazališta i kreativnog pisanja pod vodstvom Ivane Marijančić, Ines Škuflić-Horvat, Zorana Ferića, Seada Đulića, Frane Marije Vranković, Lise Blaschke, Maše Rimac Jurinović i dr. Također je članica Hrvatskog centra za dramski odgoj.