Dječji edukativni centar Mala sova osnovan je s idejom da bude mjesto gdje djeca koja polaze prva 4 razreda osnovnih škola mogu doći nakon (ili prije) nastave kako ne bi bila sama doma za vrijeme dok su im roditelji na poslu.

U sklopu programa organiziramo sljedeće aktivnosti: pisanje domaće zadaće, pojašnjavanje i učenje školskog gradiva, pomoć oko lektire, razgovore i diskusije, kreativne socijalizacijske aktivnosti, individualne i grupne igre za poticanje pažnje.
Program se odvija svakog dana od ponedjeljka do petka, a vrijeme boravka djece prilagođeno je školskoj nastavi i to tijekom cijele školske godine. Ukoliko je potrebno, naše osoblje može djecu pričekati nakon nastave i dovesti u Malu sovu ili ih iz Male sove odvesti u školu.

Za vrijeme ljetnih i zimskih praznika organiziramo program "Cjelodnevni boravak tijekom školskih praznika". Dok su im roditelji na poslu, djeca mogu biti kod nas u ugodnom i sigurnom okruženju. Moguć je boravak od minimalno jednog do maksimalno devet sati dnevno i to od jednog dana do nekoliko tjedana. Tijekom ovog programa održavaju se i kreativne radionice u trajanju od 60 do 90 minuta. Radionice su besplatne za sve korisnike tjednih paketa dok ostali plaćaju sukladno cjeniku Male sove.

Osim navedenog, imamo i program "Sovice" namijenjen predškolskoj djeci (6-7 godina) s ciljem pripreme na atmosferu i principe rada u školi. U grupnim i individualnim oblicima rada kroz radne listove i istraživačke aktivnosti potiče se razvoj vještina i sposobnosti važnih za usvajanje školskog gradiva.

Tu je još i program "Saznaj kako, naučiti je lako" namijenjen učenicima od 6. do 8. razreda osnovnih škola koji žele razviti vlastite sposobnosti učenja i na taj način postati učinkovitiji u savladavanju gradiva te postizati bolji školski uspjeh. Kroz 8 radionica polaznici programa mogu naučiti kako uspješnije učiti, steći vještinu organizacije vremena za učenje, saznati što ih motivira i kako poboljšati koncentraciju, otkriti kako svladati tremu te se upoznati sa strategijama učenja pojedinih predmeta. Program se odvija u maloj zatvorenoj grupi do 10 polaznika, a radionice se provode dva puta tjedno u trajanju od 90 minuta.

Za sve koji se vole kreativno izražavati, organiziramo kreativne radionice (likovnu i dramsku) na kojima se djeca od 5 do 12 godina mogu iskazati kako najbolje znaju.

Za djecu od 4 do 7 godina organiziramo igraonice na stranim jezicima (talijanskom, engleskom i francuskom).

Tu su još Pomoć u učenju, Fitness za mame i bebe, Znakovni jezik za bebe, Kindermusik glazbene radionice za djecu od 2 do 6 godina, Medijske radionice za djecu od 6 do 11 godina, Kemijski pokusi za djecu od 4 do 11 godina, Pomoć oko učenja stranih jezika za osnovnoškolce, Radionice za djecu s ADHD-om i njihove roditelje.

Jednom tjedno organiziramo i Jogu za djecu i roditelje i Jogu za kralježnicu, kako bismo barem malo ublažili negativne posljedice koje stalno sjedenje u školi ili na poslu, pred televizorom ili računalom ostavlja prvenstveno na kralježnici.

Kako se pojedini programi odvijaju, tako osluškujemo želje djece i roditelja te stalno osmišljavamo nove, a tako namjeravamo i nastaviti.