Znanstvene čarolije-kemijski pokusi za djecu od 5 do 10 godina

Članovi Znanstvenih čarolija, projekta studentske sekcije Hrvatskog kemijskog društva, održavaju radionice u kojima će se Vaša djeca upoznati s nekoliko zanimljivih pokusa.

U radionicama djeca, uz pomoć voditelja, izvode razne eksperimente koji im pomažu pri donošenju zaključaka o tvarima i procesima koji su se dogodili. Članovi Znanstvenih čarolija imaju višegodišnje iskustvo u radu s djecom. Redovito posjećuju mnoge vrtiće i osnovne škole u kojima održavaju radionice. U suradnji s profesorom metodike na fakultetu prošli su kroz sve radionice i uvjerili se da su svi pokusi kao i terminologija korištena u njima, prilagođeni dječjoj dobi. Sav materijal koji se koristi prilikom izvođenja istih je u potpunosti bezopasan, jer su “kemikalije” zapravo voda, ulje, ocat, brašno itd. Radionice su namijenjene djeci od 5 do 10 godina starosti. Jedan od primjera radionica je “Kemija u kuhinji”, a izvode su “Vulkan”, “Ljigavac” i “Crtanje po mlijeku”. Drugi primjer je “Tko bi gori, sad je doli”, a bavi se gustoćom. Djeci se objasni pojam gustoće kroz njima bliske tvari, a pokusi koji se izvode su “Štapići za gustoću”, “Duga u epruveti” i “Lava lampa”, “Zimske radosti”, Crno-bijeli svijet”…

Zbog ograničenog broja mjesta, obavezna je prijava na djecjicentarmalasova@gmail.com kao i putem kontakt rubrike naše web stranice. Također, potrebno je ponijeti papuče.